jajka-prawdziwki

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

efektowna przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    20 dkg pieczarek
    1 serek topiony
    1 cebula
    3 saszetki mocnej herbaty
    sól,pieprz,olej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Jajka-prawdziwki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka gotujemy na twardo i studzimy.Odcinamy góry z szerszej strony i gotujemy 10 min z herbatą na małym ogniu, studzimy.Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach smażymy z cebulą do odparowania wody dodajemy serek oraz źółtka z gotowanych jajek.Napełniamy jajka i układamy na liściach sałaty.

Porady

Lepszy efekt ma sałata strzępiasta zielona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować