Jajka po szkocku

5 (159 ocen)

Pyszna potrawa kuchni angielskiej . Mojej rodzinie zasmakowała .

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

    40 dag mięsa mielonego

    przyprawa do mięsa

    1 pęczek posiekanej bazylii

    1 obrana , posiekana , zeszklona na maśle cebula

    1 jajko

    świeżo mielona sól himalajska

    bułka tarta do opanierowania

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajka po szkocku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo obrać .

    Mięso oprószyć przyprawą , dodać bazylię , cebulę , jajko .

    Doprawić świeżo mieloną solą himalajską , wymieszać .

    Jajka okleić masą mięsną .

    Opanierować w bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować