JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jajka po benedyktyńsku podane ze świeżym, chrupiącym pieczywem i świeżymi ziołami są idealnym pomysłem na śniadanie!Koniecznie spróbujcie!

  • 15 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    * jajko - 1 szt
    * ocet - 1 łyżeczka
    * szczypiorek, koperek
    * sól
    * bułka

Jajka po benedyktyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W dużym , wysokim garnku gotujemy wodę do 85C z dodatkiem octu.
    Za pomocą łyżki robimy w wodzie wir, wbijamy jajko i gotujemy ok. 2-3 minuty.
    Delikatnie wyciągamy, wkłądamy na kilka sekund do lodowatej wody, osuszamy i podajemy ze świeżą bułeczką i posiekanymi ziołami z odrobiną soli.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

Bułka śniadaniowa z jajkiem po benedyktyńsku