JAJKA PO WIEDEŃSKU

5 (143 ocen)

  • 10 min

Ciepłe jajka otulone szczypiorkiem na Wielkanocne śniadanie i nie tylko

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    kilka wiórek zimnego masła
    pieprz
    sól
    posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka po wiedeńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na miękko. Ja wkładam do posolonego wrzątku, gotuję cztery minuty i przelewam zimną wodą.
  • 2. Obrane jajka włożyć po dwa do szklaneczki, posypać solą i pieprzem, dodać szczypiorek i wiórki masła.

Porady

Zamiast szczypiorku może być pietruszka albo koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować