Jajka pod kołderką w kropki

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wyśmienita przekąska nadająca się wspaniale na "szwedzki stół". Prosta i szybka.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja ugotowane na twardo: 8 sztuk
    - jogurt naturalny: 400 mililitrów
    - majonez: 4 łyżki
    - czosnek rozgnieciony ząbki: 5 sztuk
    - koperek (pęczek): 1 sztuka
    - musztarda Dijon: 2 łyżeczki
    - groszek z puszki: 15 dekagramów
    - sól: 6 szczypt
    - pieprz mielony-prawdziwy: 5 szczypt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Majonez

Jajka pod kołderką w kropki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy wzdłuż na połówki i układamy w dużej salaterce
  • 2. Jogurt mieszamy z majonezem i musztardą, dodajemy do niego czosnek oraz koperek- przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Powstałym sosem zalewamy jajka i posypujemy z wierzchu groszkiem konserwowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jogurt naturalny Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować