Jajka nadziewane pieczarkami i chrzanem

0 (0 ocen)

Zniknęły w kilka minut;)

Składniki:

  • 6 jajek
    4 łyżeczki chrzanu
    200 g pieczarek
    1 mała cebula
    2 łyżki oleju
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    Dekoracja:
    kiełki
    rukola
    jajka przepiórcze
    pomidorki do dekoracji
    plaster szynki
    chrzan z żurawiną

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane pieczarkami i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie jajka gotujemy na twardo. Kurze obieramy ze skorupek i przecinamy wzdłuż na połowę, a przepiórcze zostawiamy do dekoracji. Żółtka oddzielamy od białek.
  • 2. Pieczarki czyścimy i kroimy na kawałki. Cebulę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pieczarki z cebulą, tak długo aż odparuje cała woda, lekko studzimy. Następnie dodajemy do nich jedną łyżkę majonezu i doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Żółtka rozgniatamy i łączymy z chrzanem oraz jedną łyżką majonezu. Doprawiamy do smaku.
  • 4. Na półmisku rozkładamy kiełki i rukolę, układamy połówki jajek. Połowę z nich nadziewamy pieczarkami, a resztę masą z żółtek i chrzanu. Dekorujemy szynką, chrzanem, pomidorkami jajkami przepiórczymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować