Jajka nadziewane pieczarkami i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie jajka gotujemy na twardo. Kurze obieramy ze skorupek i przecinamy wzdłuż na połowę, a przepiórcze zostawiamy do dekoracji. Żółtka oddzielamy od białek.
2.Pieczarki czyścimy i kroimy na kawałki. Cebulę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pieczarki z cebulą, tak długo aż odparuje cała woda, lekko studzimy. Następnie dodajemy do nich jedną łyżkę majonezu i doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.
3.Żółtka rozgniatamy i łączymy z chrzanem oraz jedną łyżką majonezu. Doprawiamy do smaku.
4.Na półmisku rozkładamy kiełki i rukolę, układamy połówki jajek. Połowę z nich nadziewamy pieczarkami, a resztę masą z żółtek i chrzanu. Dekorujemy szynką, chrzanem, pomidorkami jajkami przepiórczymi.
Komentarze