Jajka koperkowo - pietruszkowe

0 (0 ocen)

w sam raz na wielkanocny stół

Składniki:

  • 5 jajek ( ugotowanych na twardo )
    1/4 pęczka koperku
    1/4 pęczka natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    2 plastry gotowanego schabu
    1,5 łyżki majonezu

Jajka koperkowo - pietruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ugotowane i obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki żółtka.
    Dodać do nich posiekany koperek i natkę pietruszki a także drobno pokrojony w kostkę schab oraz resztę składników i wymieszać tworząc pastę.
    Na każde białko nakładać porcje przygotowanego nadzienia i układać na talerzu.
    Podawać na śniadanie lub przekąskę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy