Jajka faszerowane szynką

0 (0 ocen)

  • 3 min

Pora możemy zastąpić szczypiorkiem

  • 3 min

Składniki:

  • jajka 5 szt.
    szynka wędzona 3 plastry
    majonez 2 łyżki
    sól 1 szczypta
    pieprz 1 szczypta
    natka pietruszki
    sałata zielona liście
    por

Jajka faszerowane szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki umyć, osączyć i posiekać. Sałatę umyć i osuszyć. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, obrać, przeciąć na połowy. Żółtka wyjąć.
  • 3. Żółtka rozetrzeć, dodać szynkę, majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
  • 4. Półmisek wyłożyć listkami zielonej sałaty, białka wypełnić farszem. Posypać posiekanym porem.
    Udekorować natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy