Jajka faszerowane szynką

4.5 (150 ocen)

Z dodatkiem sosu tatarskiego często pojawiają się na wielkanocnym stole

Składniki:

  • 6 jajek
    15dkg szynki
    Majonez
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Jajka faszerowane szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Następnie przekroić wzdłuż na połówki i delikatnie wyjąć żółtka.
    Żółtka i szynkę pokroić drobno i połączyć, dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem.
    Gotową masą napełniać połówki jajek i ułożyć na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować