Jajka faszerowane szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka w sam raz pasują na śniadanie jak i stół wielkanocny .

  • 20 min

Składniki:

  • 1ząbek czosnku
    450g mrożonego szpinaku
    10 jajek
    2łyżki masłą
    3łyżki majonezu
    do smaku sól,pieprz

Jajka faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jajka ugotować na twardo.
    2.Posiekany ząbek czosnku podsmażyć na masełku,dodać mrożony szpinak dusić do odparowania wody ,doprawić solą i pieprzem.
    3.Jajka przekroić na pół wyjąć środki .
    4.Szpinak wymieszać z środkami z jajek(widelcem rozgnieść) dodać majonez wymieszać wszystko razem.
    5.Faszerować jajka nadzieniem szpinakowym.

Porady

Zamiast świeżego czosnku możemy użyć granulowanego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy