Jajka faszerowane szpinakiem

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam połączenie smaków jajek i szpinaku. Wielkanocne przystawki w moim domu są zawsze kolorowe i zachęcają apetycznym wyglądem. Przyprawy odgrywają tutaj ważną rolę, dopraw farsz według uznania.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szpinak (mrożony lub świeży): 150 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - sól (czosnkowa lub czosnkowo-ziołowa): 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - olej: 1 łyżka
    - koperek-gałązki: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, umyć, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
  • 2. Na patelni z nieprzywieralną powłoką rozgrzać olej, wrzucić szpinak, dodać przyprawy, smażyć 5-6 minut, kilka razy przemieszać zawartość patelni.
  • jajka w zielonej odsłonie 3. Szpinak wymieszać z żółtkami, farszem wypełnić połówki jaj. Udekorować koperkiem. Podawać z majonezem lub sosem chrzanowo-śmietanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować