Jajka faszerowane pieczoną papryką

4.51 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka możemy faszerować na wiele sposobów. Ja proponuje pastę z pieczonych czerwonych papryk. Jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Takie jajka na pewno będą miłą odmianą.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    czerwona papryka
    100ml śmietany kremówki
    pół pęczku koperku
    sól, czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Jajka faszerowane pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy gniazdo nasienne. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 190 stopni C a następnie wkładami na kilkanaście minut do miski i zawijamy szczelnie folią spożywczą. Po tym czasie ściągamy skórkę z papryki i miksujemy ja na gładka masę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę na sztywno. Łączymy śmietankę z paprykami i doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Koperek drobno siekamy. Żółtka i koperek dodajemy do masy paprykowej. Całości mieszamy i nakładamy w miejsca po żółtkach. Dekorujemy plasterkiem rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować