Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Jajka faszerowane pastą znajdują się zawsze na moim Wielkanocnym stole. Szybkie w przygotowaniu .

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    60g żółtego sera
    1 pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu
    sól
    świeżo zmielony kolorowy pieprz
    Dodatkowo: jajka na faszerowanie około 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą jajeczno-tuńczykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozgnieść widelcem.
  • 3. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 4. Szczypiorek drobno pokroić.
  • 5. Jajka, tuńczyk, żółty ser, szczypiorek i majonez wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem.
  • 6. Jajka na faszerowanie ugotować, obrać i przekroić na wysokości ¼ jajka, tak aby powstały czapeczki. Żółtka z jajek usunąć i dodać do pasty zostawić troszkę do obtoczenia.
  • 7. Jajka nafaszerować pastą, obtoczyć w rozgniecionym żółtku i przykryć czapeczką. Podawać na kiełkach z rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować