Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

4.49 (190 ocen)

  • 20 min

Przystawka idealna przed mięsnym daniem głównym.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    tuńczyk w sosie własnym (puszka ok. 200 g wystarczy)
    2-3 łyżki majonezu
    natka pietruszki
    pół cebuli, drobno posiekanej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z tuńczyka 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. W tym czasie przekładamy tuńczyka w kawałkach do miski i ucieramy blenderem na gładką masę. Drobno siekamy cebulę. Ugotowane jajka studzimy, obieramy, kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i dodajemy je do tuńczyka. Ucieramy razem ponownie na gładką masę. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu, cebulę oraz natkę pietruszki. Mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. (Oprócz natki pietruszki zawsze możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. )

    Tak przygotowaną pastę nakładamy małą łyżeczką lub papierowym rożkiem do dekorowania tortów (jeśli takowy posiadamy) na połówki jajek w miejsca po żółtkach. Gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować