Jajka faszerowane pastą z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min

po prostu pychotka

  • 30 min

Składniki:

  • jajka 6 szt
    jarmuż 150 g
    majonez 2 łyżki
    ząbek czosnku 1
    masło do smażenia
    sól do smaku
    czarny pieprz mielony

Jajka faszerowane pastą z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Przekrawamy na połówki. Jarmuż płuczemy. Rozrywamy na drobne kawałki.

    Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy do niego jarmuż, delikatnie solimy, dusimy do miękkości pod koniec dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku. Studzimy.

    Z jajek wyjmujemy żółtka, wkładamy do miseczki dodajemy ostudzony jarmuż, majonez i dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem. ( ja wymieszałam).

    Jajka nadziewamy pastą i wykładamy na półmisek. Dekorujemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy