jajka faszerowane makrelą

4.5 (155 ocen)

  • 25 min

Łatwa w przygotowaniu przekąska.

  • 25 min

Składniki:

  • -jajka
    -wędzona makrela
    -majonez
    -przyprawy, pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy ostygną, kroimy na połowę, wzdłuż dłuższej części. Wydrążamy żółtka, które wraz z makrelą i pietruszką drobno kroimy. Posiekane składniki mieszamy wraz z majonezem oraz przyprawiamy według uznania. Tak przygotowanym farszem wypełniamy w jajkach luki po żółtkach. Dekorujemy pietruszką. I gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować