Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jajka faszerowane na dwa sposoby przepyszną pastą z makreli oraz sera lazur. Dzięki dodatkowi ubitej kremówki obie pasty są bardzo delikatne i puszyste.

  • 25 min

Składniki:

  • 9 jajek
    1/4 makreli
    50g sera lazur
    200ml śmietany kremówki
    sól, czarny pieprz
    do dekoracji koperek lub rzeżucha

Jajka faszerowane lazurem i makrelą z kremówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Przekrawamy i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Żółtka dzielimy na dwie równe części i wkładamy do osobnych miseczek. Do jednej dodajemy makrelę, do drugiej ser lazur. Dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku. Kremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie części. Jedną dodajemy do pasty z makrelą druga do pasty z lazurem. Delikatnie łączymy. Pasty przekładamy kolejno do szprycy i wyciskamy rozetki. Dekorujemy gałązkami koperku lub rzeżuchy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy