Jajka faszerowane fasolą i sałatą

0 (0 ocen)

Niecodzienny farsz do jajek sprawia iż są wyjątkowe . Zachęcają swym jasno zielonym kolorem i smakują wyśmienicie.

Składniki:

  • 6 jaj kurzych
    125g. białej fasoli gotowanej na parze z puszki ( 1 mała puszka , Bonduelle)
    4 duże liście sałaty masłowej
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka czubrycy czerwonej

Jajka faszerowane fasolą i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli ok.6 min od zagotowania się wody.
    Przełożyć do zimnej wody , poczekać aż ostygną.
    Jajka obrać , wydrążyć delikatnie żółtka.
  • 2.
    Sałatę umyć , porwać na mniejsze kawałki , dodać wydrążone żółtka, fasolę , natkę pietruszki, majonez , śmietanę oraz przyprawy.
    Masę zmiksować blenderem na kładki krem.

  • 3. Farszem napełniać białka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy