Jajka faszerowane awokado i oliwkami

0 (0 ocen)

Kolejna wielkanocna odsłona faszerowanych jajek, tym razem z awokado, oliwkami.

Składniki:

  • Składniki:
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 awokado
    garść zielonych oliwek
    pół łyżeczki wasabi albo zwykłego tartego chrzanu ze słiczka
    sól
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypiorek

Jajka faszerowane awokado i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka. Żółtka ucieramy z awokado i wasabi albo zwykłym chrzanem. Doprawiamy solą i sokiem z cytryny (by uchronić awokado przed procesem utleniania - czernieje).
  • 2. Oliwki siekamy na drobniejsze cząstki i mieszamy z farszem.Do farszu dodajemy też szczypiorek dla zaostrzenia smaku.
  • jajka faszerowane 3. Białka wypełniamy zielonym farszem - najlepiej rękawem cukierniczym. Ja użyłam zwykłego foliowego woreczka :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy