Jajka faszerowane zapiekane

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wymagają trochę pracy, ale warte są zachodu. Można je podawać nie tylko od święta, ale i na każdą okazję.

Składniki:

  • ● 8 jajek
    ● 1 por (jasna część)
    ● sól
    ● pieprz
    ● 1 łyżeczka posiekanej pietruszki
    ● 1 łyżeczka jogurtu
    ● 1 łyżka tartej bułki
    ● masło
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i razem ze skorupkami
    przekrawamy na pół. Wyjmujemy ostrożnie, by nie
    uszkodzić skorupek. Rozdrabniamy widelcem na jednolitą
    masę. Dodajemy drobniutko
    pokrojony por,
    sól, pieprz, jogurt, posiekaną
    pietruszkę i dokładnie
    mieszamy. Masą
    wypełniamy skorupki.
  • 2. Od strony farszu panierujemy
    w bułce tartej
    i smażymy na rozgrzanym
    maśle na jasnobrązowy
    kolor.

Porady

Zamiast jogurtu do części farszu możemy dodać trochę keczupu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować