Jajka faszerowane wątróbką drobiową

5 (171 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od kuzynki

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    100 g wątróbki drobiowej
    1 marchewka
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Jajka faszerowane wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Wątróbkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić i dodać do cebuli. Marchewkę zetrzeć na tartce, dodać do cebuli i wszystko razem udusić.
  • 2. Jajka przekroić na pól, delikatne wyjąć żółtka, dodać je do farszu. Dodać masło wszystko zblenderować lub przekręcić przez maszynkę.
  • 3. Farsz przyprawić do smaku i szprycą napełnić polówki jajek. Dowolnie udekorować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować