Jajka faszerowane tuńczykiem

4.5 (200 ocen)

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

  • jajka na twardo ok 6 szt
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    połowa cebulki
    żółtka z jajek
    majonez
    pół łyżeczki papryki w proszku


Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Przeciąć w połowie i wyciągnąć żółtka. Tuńczyka odsączyć. Cebulę drobniutko posiekać. Tuńczyk, żółtka, cebulkę, paprykę w proszku i majonez (ok 1-2 łyżki w zależności jaka konsystencję lubimy) wymieszać ze sobą na jednolitą masę. Doprawić pieprzem. Udekorować sałatka i papryką czerwoną (świeżą lub marynowaną).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować