Jajka z pastą chrzanową i kiełkami

0 (0 ocen)

Oto pomysł na świeże, lekkie, wiosenne śniadanie.

Składniki:

  • 6 jajek
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka chrzanu
    1 opakowanie kiełków rzodkiewki
    sól
    pieprz

Jajka z pastą chrzanową i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół.
  • 2. Z jajek wyciągamy żółtka i miksujemy blenderem wraz z majonezem, chrzanem i garścią kiełków rzodkiewki (pozostałe posłużą do dekoracji). Jeśli nie mamy blendera, możemy rozgnieść składniki widelcem i wymieszać ze sobą. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Pastę wykładamy na jajka, posypujemy kiełkami rzodkiewki.

Komentarze

Podobne przepisy