Jajka z łososiowo-chrzanowym farszem

0 (0 ocen)

Wielkanocna nowość na naszym stole

Składniki:

  • 5 jajek
    łosoś wędzony 100g
    chrzan ze słoiczka 3 łyżeczki
    majonez 3 łyżeczki
    sól, pieprz
    szczypiorek

Jajka z łososiowo-chrzanowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
    Następnie przekroić je na pół i wydrążyć żółtko do mieseczki.
    Żółtko rozdrobnić, a łososia posiekać.
    Następnie połączyć żółtko, chrzan, majonez oraz łososia. Doprawić solą i pieprzem.
    Faszerować jajka, a na wierzchu posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy