Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

Przygotowywane w ten sposób jajka podawała moja babcia. Zawsze na rodzinne spotkania miała gotowe minimum dwa półmiski. Jajka znikały ze stołu jako pierwsze i nie wiadomo skąd pojawiała się kolejna porcja.

Składniki:

  • 10 jajek
    1 duży słoik marynowanych pieczarek
    6-8 ogórków konserwowych
    10 łyżek majonezu
    180g jogurtu naturalnego
    Musztarda
    Sól, pieprz, cukier
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
    Dwa jajka przeciąć na połówki, żółtka wyjąć łyżeczką, posiekać, utrzeć z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku musztardą, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodać drobno pokrojone marynowane pieczarki i ogórki oraz posiekane białko z dwóch jajek.
    Pozostałe jajka przekroić na połowy, ułożyć na półmisku, polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Ogórek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować