Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ulubiona rodzinna potrawa.

  • 40 min

Składniki:

  • Co jest potrzebne do ich zrobienia:
    8-10 jajek

    Sos
    2-3 kiełbasy śląskie (bądź tego typu)
    1 cebula
    3-4 ogórki z octu
    majonez
    pieprz i sól

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ugotowane ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
    Sos:
    Kiełbasę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę; cebulę można posypać trochę solą żeby zmiękła; i wrzucić do miseczki, dodać majonezu, soli(do smaku) i wymieszać.
    Sos wyłożyć na owalny talerz, wygładzić, na sos układać jajka tak żeby cały sos przykryć. Na wierzch posypać pieprzem

Komentarze

Podobne przepisy