Jajka w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dobra alternatywa dla jajek w majonezie.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    5 większych kapeluszy marynowanych podgrzybków
    3 średnie korniszony
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżeczka cukru
    sól, pieprz do smaku

Jajka w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo. Obrałam, przekroiłam na połówki i ułożyłam na talerzu.
  • 2. Grzyby i korniszony drobniutko pokroiłam.
  • 3. Majonez wymieszałam ze śmietaną, doprawiłam cukrem, solą i pieprzem. Dodałam chrzan. Wszystko dokładnie wymieszałam i wyłożyłam na jajka.Przybrałam kurkami i podgrzybkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy