Jajka w sosie cebulowym z piwem

0 (0 ocen)

Jajka na rauszu. Piwo w połączeniu z cebulą w zasadzie całkowicie broni się smakowo. Dodatek przypraw stanowi jedynie zabieg kosmetyczny w dosmaczaniu sosu. Takie jajka mogą stanowić pyszną propozycję na wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo

    Sos:
    500 g białej cebuli
    1 pęczek natki pietruszki
    1 słoik majonezu 74% tłuszczu (400ml)
    1/2 szklanki jasnego piwa
    2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    do smaku - pieprz czarny mielony, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w sosie cebulowym z piwem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w sosie cebulowym z piwem 1. Cebule posiekać, zalać piwem.
  • Jajka w sosie cebulowym z piwem 2. Gotować na małym ogniu bez przykrycia 30 min, co jakiś czas mieszając. Następnie wystudzić.
  • Jajka w sosie cebulowym z piwem 3. Cebulę wymieszać z majonezem, dodać posiekaną natkę pietruszki, pieprz ziołowy i przyprawy do smaku. Ponownie wymieszać. Sos podawać jako dodatek do jaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować