Jajka w różowym sosie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, buraczkowe jajka w różowym sosie, idealne na Wielkanoc :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jajka: 4 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
    - jogurt naturalny: 2 łyżki
    - ketchup: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - barszcz czerwony instant (w proszku): 0.5 łyżeczki
    - buraki czerwone starte (ze słoika): 2 łyżki
    - natka pietruszki (do dekoracji): 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w różowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w różowym sosie 1. Jajka ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić każde jajko wzdłuż na pół i ułożyć na talerzu.
    Różowy sos: Majonez wymieszać z jogurtem i ketchupem oraz z proszkiem barszczu. Doprawić solą i pieprzem.
    Polać jajka sosem i udekorować środek buraczkami oraz gałązkami świeżej natki pietruszki. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować