Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

4.51 (170 ocen)

  • 30 min

Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie to oryginalne danie którym można wzbogacić tradycyjnie przygotowane śniadanie wielkanocne.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    2 jabłka
    2 łyżki chrzanu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany 18%
    1 łyżeczka cukru
    sól do smaku
    rzodkiewka do dekoracji
    rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy Sos chrzanowy

Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupek,kroimy na połówki.
    jabłka obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku, solą i cukrem mieszamy.
    Sos przekładamy na półmisek, układamy na sosie jajka, dekorujemy rzodkiewką i świeża rzeżuchą.schładzamy w lodówce, podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jabłka Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować