Jajeczny wianuszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kajzerkę namocz. Ugotowane jajka pokrój na cienkie plasterki. Śmietanę kremówkę ubij na sztywna pianę i odstaw. W misce utrzyj masło do białości, dodaj żółtka i odciśniętą kajzerkę i jeszcze chwilkę mieszaj.
2.Natkę i rzeżuchę drobno posiekaj i dodaj do masy. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z powstałą masę. .
3.Następnie całość wymieszaj z kremówką i dopraw do smaku. Masę przelej do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą (o średnicy 22cm)
4.Na masie delikatnie ułóż jajka i zapiekaj 30 minut w 180 stopniach. Podawaj z sosem chrzanowym lub czosnkowym.
Smacznego ;)
Komentarze