Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa

4.47 (152 ocen)

  • 20 min

Rewelacyjna, zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty.

  • 20 min

Składniki:

  • 500g brokułu
    3 jajka
    1 pęczek szczypiorku
    1 ząbek czosnku
    3-4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Pasty

Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26e98mo 1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i rozgnieść widelcem.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek i czosnek drobno posiekać.
  • image-0ahw2ms 3. Wszystkie składniki pasty przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować