Jajecznica z wędzonym łososiem

4.49 (190 ocen)

Dodanie wędzonego łososia do jajecznicy to pyszny sposób na urozmaicenie śniadania. Jajecznica ma maślany i delikatny smak. Najlepiej smakuję z tostem i sałatą

Składniki:

  • • 60g wędzonego łososia,
    • 4 jajka,
    • 1 łyżka śmietany 18%,
    • 1 łyżka masła,
    • 1 łyżka posiekanego koperku,
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Szczypta ostrej papryki,
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica Jajko

Jajecznica z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia drobno siekamy. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy śmietanę, szczyptę soli, pieprzu i ostrej papryki – dokładnie mieszamy.
    Na patelni rozpuszczamy masło, wkładamy łososie i smażymy 30 sekund energicznie mieszając. Dodajemy jajka i smażymy je do ścięcia. Wówczas dodajemy koperek i szczypiorek i mieszamy. Gotową jajecznicę przekładamy na talerze. Podajemy ze świeżym pieczywem lub tostami.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować