Jajecznica z podgrzybkami

4.98 (185 ocen)

  • 30 min

Pyszna, idealna na niedzielne śniadanie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 średnia cebula
    4 łyżki odgotowanych podgrzybków
    lub innych grzybów leśnych
    50 g masła
    olej
    sól, pieprz
    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać odgotowane grzyby, podsmażyć 1-2 minuty, dodać masło, smażyć około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować