Jajecznica na grzankach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolorowa jajecznica na śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek, pół papryki, około 20 dag kiełbasy, 1 mała cebula, 1 długa bagietka, oliwa z oliwek, masło do smażenia, sól, pieprz.

Jajecznica na grzankach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy na kromki. Na patelni rozgrzewany oliwę z oliwek i kładziemy kromki bagietki. Obsmażamy z obu stron tak aby powstały tosty.
  • 2. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanym maśle kilka minut. Następnie dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę i smażymy dalej. Na końcu wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy, aż jajka lekko się zetną. Zdejmujemy z ognia.
  • 3. Na każdej kromce bagietki układamy jajecznicę i dekorujemy dowolnymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy