Jajeczna pasta z dodatkiem kurczaka i niezwykle aromatycznej mieszanki przypraw curry. Znakomita do każdego rodzaju pieczywa, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach.
Jajeczna pasta z kurczakiem w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
2.Fileta z kurczaka drobno pokroić, oprószyć solą, pieprzem, curry
i odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć na maśle klarowanym, ostudzić i jeszcze drobno posiekać.
3.Jajka i fileta przełożyć do miski, dodać majonez, sól, pieprz i całość dokładnie wymieszać.
4.Kromki chleba razowego pokroić w trójkąty i zrumienić w piekarniku, wystudzić. Następnie posmarować pastą curry i posypać uprażonym
na suchej patelni słonecznikiem.
Komentarze