Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oliwki odsączyć z zalewy następnie je posiekać
2.Jaja ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Każde z jaj przeciąć wzdłuż na pół. Tuńczyka odsączyć na sitku z zalewy
3.Z każdego jajka za pomocą małej łyżeczki wyjąć żółtko. Wszystkie żółtka umieścić w miseczce
4.Do żółtek dołożyć, tuńczyka, 2/3 oliwek, pietruszkę, połowę szczypiorku, majonez i przyprawy. Żółtka rozgnieść widelcem i wszystko dokładnie wymieszać
5.Przy pomocy małej łyżeczki nakładać porcjami farsz do białek. Faszerowane jaja posypać pozostałym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami. Smacznego!
Porady
Aby danie było mniej kaloryczne możemy majonez zastąpić chudym twarożkiem kanapkowym
Komentarze