Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna przystawka, serdecznie polecam

Składniki:

  • 8 jaj
    10-15 czarnych oliwek
    puszka tuńczyka w sosie własnym (200 g)
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami 1. Oliwki odsączyć z zalewy następnie je posiekać
  • Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami 2. Jaja ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Każde z jaj przeciąć wzdłuż na pół. Tuńczyka odsączyć na sitku z zalewy
  • Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami 3. Z każdego jajka za pomocą małej łyżeczki wyjąć żółtko. Wszystkie żółtka umieścić w miseczce
  • Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami 4. Do żółtek dołożyć, tuńczyka, 2/3 oliwek, pietruszkę, połowę szczypiorku, majonez i przyprawy. Żółtka rozgnieść widelcem i wszystko dokładnie wymieszać
  • Jaja faszerowane tuńczykiem z czarnymi oliwkami 5. Przy pomocy małej łyżeczki nakładać porcjami farsz do białek. Faszerowane jaja posypać pozostałym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami. Smacznego!

Porady

Aby danie było mniej kaloryczne możemy majonez zastąpić chudym twarożkiem kanapkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować