Jaja faszerowane po polsku

4.5 (194 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jaj faszerowanych na różne sposoby. Miksuję ulubione składniki i doprawiam, a jajka są świetną bazą przeróżnych dodatków.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - groszek konserwowy: 0.5 szklanki
    - tuńczyk w oleju (w kawałkach): 1 puszka
    - majonez: 5 łyżek
    - chrzan (z pomarańczą,cytrynowy lub inny): 1 łyżka
    - curry: 1 łyżeczka
    - zielony pieprz (w zalewie,ziarenka): 12 sztuk
    - pieprz (czarny,świeżo mielony): 2 szczypty
    - papryczki peppreroni lub chilli (marynowane): 2 sztuki
    - ogórki konserwowe (małe, do dekoracji): 2 sztuki
    - sól: 2 szczypty
    - kapary: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Jaja faszerowane po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo,obrać,umyć,przekroić wzdłuż.
  • z farszem z zielonego groszku 2. Groszek konserwowy zmiksować z 2 łyżkami majonezu i szczyptą soli.
  • farsz z tuńczyka 3. Tuńczyk osączyć,dodać łyżkę majonezu,szczyptę czarnego pieprzu,rozdrobnić widelcem,wymieszać.
  • farsz chrzan smakowy 4. 2 łyżki majonezu wymieszać z chrzanem i curry do smaku.
  • jaja faszerowane 5. Jaja faszerować, udekorować według uznania groszkiem konserwowym, ogórkami konserwowymi, papryką,ziarenkami marynowanego pieprzu,kaparami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Groszek konserwowy Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować