Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Owoce zapiekane pod kruszonką czyli crumble to idealny deser dla leniwych łasuchów. Pyszny, owocowy z chrupiącą kruszonka a do ego sam się robi.

  • 25 min

Składniki:

  • (na 4 porcje)
    jagody (świeże lub mrożone)
    opcjonalnie 4 łyżeczki dżemu jagodowego
    2 łyżki masła
    2 łyżki cukru
    łyżka cukru waniliowego
    2 łyżki wiórków kokosowych
    maka pszenna

Jagody zapiekane pod kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kokilkach układamy jagody. Jeśli lubimy słodkie desery do każdego naczynka nakładamy łyżeczkę dżemu jagodowego. Z mąki, masła, wiórków kokosowych, cukru i cukru waniliowego zagniatamy kruszonkę tak aby miała konsystencje mokrego piasku. Przykrywamy nią owoce i zapiekamy 15-18 minut w 180 stopniach C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy