jagodowo-bazyliowy krem owsiany

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Fiolet i zieleń. Te kolory naprawdę ładnie ze sobą współgrają. Więcej! One wyśmienicie ze sobą smakują.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 50g płatków owsianych
    (+ ok. 150ml wrzącej wody do zalania)
    1/2 szkl jagód
    1 łyżka miodu
    garść liści świeżej bazylii
    250g jogurtu naturalnego

Jagodowo-bazyliowy krem owsiany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalać wrzącą wodą (tak aby nią były "przykryte") i odstawić na 10-15 minut do napęcznienia.
  • 2. Po upływie czasu wymieszać z jogurtem naturalnym, miodem, jagodami i bazylią. Zblendować na gładką masę.
  • 3. Przełożyć do miski i na noc wstawić do lodówki. Rano podawać schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy