JAGODOWE SERCA

0 (0 ocen)

pyszny szybki deser dla ukochanej osoby

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    Krem:
    200 g śmietany 36 %
    150 g jogurtu jagodowego
    1 łyżka cukru pudru
    Dodatkowo:
    jagody
    cukier puder
    jajko

Jagodowe serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serca 1. Z ciasta francuskiego wycinamy 18 kwadratów, w 9 kwadratach wycinamy za pomocą foremki serduszka. Cały kwadrat smarujemy rozbełtanym jajkiem, przykrywamy kwadratem z wyciętym sercem, układamy w formie wyłożonej pergaminem. Robimy tak z pozostałymi kwadratami. Z serduszek, które zostały wycięte z kwadratów robimy podobnie, w serduszku wycinamy kółeczko, na całym serduszku układamy drugie serduszko z wyciętym kółeczkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 12 min. Jeśli ciasto w serduszku za bardzo wyrosło przekłuwamy widelcem.
  • 2. Krem:
    Ubijamy schłodzoną śmietanę, dodajemy cukier a na końcu jogurt. Za pomocą szprycy nakładamy krem na wystudzone ciastka, dekorujemy jagodami, posypujemy cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy