Jaglanka z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

4.5 (158 ocen)

  • 15 min

Pyszne rozgrzewające śniadanie, które dostarczy nam mnóstwo energii na długi czas.

  • 15 min

Składniki:

  • - 200 ml chudego mleka
    - 4 łyżki kaszy jaglanej
    - pół dużego jabłka
    - płaska łyżeczka brązowego cukru
    - pół garści rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jaglanka z tartym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Kaszę płuczemy na sitku pod gorącą wodą i dodajemy do mleka. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na dużych oczkach tarki. Po 5 minutach od wrzucenia kaszy do mleka, dodajemy jabłko, połowę rodzynek i łyżeczkę cynamonu. Mieszając gotujemy około 5-10 minut aż kasza napęcznieje. Gotową kaszę przekładamy do miseczki, ozdabiamy kilkoma plasterkami jabłka i posypujemy rozdrobnionymi rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować