To pyszne czekoladowe ciasto z jasnymi kropeczkami po przekrojeniu:). Kasza jaglana nie tylko nadaje mu ciekawy wygląd, ale także podnosi wartość odżywczą ciasta. Dodatek owoców pysznie orzeźwia całość. POLECAM!
Jaglane brownie z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuszczamy z częścią mleka. Kaszę studzimy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
2.Suche składniki ciasta łączymy ze sobą. Cukier, cukier trzcinowy i jajka wybijamy do miski i dokładnie ubijamy.
3.Do ubitych jajek z cukrem dodajemy sypkie składniki, czekoladę oraz wlewamy olej i mleko. Całość dokładnie miksujemy.
4.Na koniec dodajemy kaszę jaglaną i ponownie miksujemy.
5.Gotowe ciasto wylewamy na przygotowaną blaszkę. Na wierzchu układamy kostki jabłek.
Brownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 35- 40 minut w 180°C. Gotowe studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze