Jabłka z ryżem na mleku kokosowym

0 (0 ocen)

Ryż na mleku kokosowym robiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni.Polecam.

Składniki:


  • 1 szk ryżu
    2 szk mleka kokosowego
    3 szt jabłka
    2 łyżki miodu z mniszka lekarskiego
    1 łyżka cukru waniliowego
    cukier trzcinowy do smaku
    cynamon do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka z ryżem na mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż dobrze wypłukać w zimnej wodzie. Zalać w garnku 2 szk mleka kokosowego i gotować na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem, aż wchłonie się całe mleko.Ryż dosłodzić do smaku cukrem trzcinowym. Jabłka obrać ,pokroić w cienkie plasterki.Na patelni podgrzać 3 łyżki wody dodać jabłka i podsmażać do miękkości.Zdjąć z pieca dodać miód, 1 łyżeczkę cukru waniliowego i szczyptę cynamonu.Na talerz wyłożyć ryż a na ryż wyłożyć podsmażone jabłka.Dodatkowo ryż na talerzu posypałam cukrem trzcinowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować