JABŁKA W SYROPIE

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Pysznie,aromatycznie..syropik doskonały do rozrobienia do picia,jabłuszka pyszne,nierozpadają się,mozna użyc do deserów.Stary przepis mojej babci

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg jabłek odmiany twardej-papierówka sie nie nadaje jest za miękka
    na każdy słoik szklankowy:
    3 łyżki cukru
    2 gożdziki
    woda na wysokośc słoiczka-ok 3.4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Jabłka w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy,kroimy na cwiarteczki,usuwamy pestki.Układamy do wyparzonych słoiczków.Do kazdego słoika wsypujemy 3 łyżki cukru i po 2 gożdziki.Zalewamy gorącą wodą.Delikatnie mieszamy zeby wymieszal sie cukier-mozna tez wczesniej rozpuscis cukier w gorącej wodzie i wlać do słoików.Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Goździki Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować