Jabłka w cieście francuskim

4.47 (152 ocen)

  • 25 min

Bardzo szybkie w przygotowaniu ,smaczne ,pachnące cynamonem.

  • 25 min

Składniki:


  • opakowanie ciasta francuskiego
    2 średniej wielkości jabłka (u mnie moje ukochane goldeny)
    żółtko
    cukier cynamonowy
Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować