Jabłka pieczone z konfiturą

4.5 (149 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia niemiecka nie jest zbyt wyrafinowana. Niemki lubią proste i nieskąplikowane dania, dlatego często na podwieczorek podawane są jabłka pieczone z konfiturą. Danie proste, szybkie i smaczne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka (duże i słodkie): 4 sztuki
    - konfitura: 1 szklanka
    - rodzynki: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Konfitury

Jabłka pieczone z konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jabłek wydrążyć gniazdka. Konfiturę wymieszać z rodzynkami i nadziać nią wydrążone jabłka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i pieć w 170 stopniach ok. 25 minut. Czas pieczenia zależy od gatunku jabłek, dlatego już po 15 minutach pieczenia dobrze jest sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jabłka są już miękkie w środku. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować