Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i rodzynkami.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Takie jabłka możemy przygotować na deser.Robi się je bardzo szybko i są tanie w przygotowaniu.Kasza jaglana i jabłka to bardzo pyszne połączenie.Kardamon nadaje deserowi ciekawy smak.

  • 45 min

Składniki:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
    8 średnich jabłek
    4 łyżki rodzynek
    2 łyżki wiórek kokosowych
    mielony kardamon według uznania
    cukier trzcinowy do smaku
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pieczone jabłka

Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i rodzynkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie,dokładnie osączamy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu często mieszając.
  • 2. Jabłka myjemy,osuszamy i wydrążamy środek,uważając,żeby nie uszkodzić spodu.
    Formę do pieczenia smarujemy masłem.
  • 3. Do kaszy dodajemy rodzynki,wiórki kokosowe,cukier do smaku i kardamon,dokładnie mieszamy.Następnie wydrążone jabłka napełniamy kaszą.
  • 4. Tak przygotowane jabłka układamy w formie do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do miękkości.Podajemy od razu gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować