Jabłka nadziewane mielonym mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka myjemy, osuszamy
i ścinamy wierzchy. Gniazda nasienne usuwamy. Miąższ
wydrążamy i razem z wierzchami
kroimy w małą kostkę.
Jabłka skrapiamy wewnątrz
sokiem z cytryny i oprószamy
solą i pieprzem.
2.Natkę myjemy i drobno
siekamy (kilka listków odkładamy).
Cebule obieramy
i kroimy w kostkę. Mieszamy
z mięsem, pokrojonymi jabłkami,
jajkiem i kremówką.
Wsypujemy majeranek i natkę
pietruszki. Doprawiamy
pieprzem i solą. Goudę kroimy
w niedużą kostkę. Wsypujemy
do farszu i mieszamy.
3.Jabłka napełniamy farszem
i pieczemy 30 minut
w 200 °C. Dekorujemy natką.
Podajemy na ciepło.
Komentarze