Jabłka i gruszki pod kruszonką

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na zdrowy deser

Składniki:

  • Składniki:
    -4 jabłka
    -2 gruszki
    -2 łyżki ksylitolu
    -1 łyżeczka wanili
    -1 łyżeczka cynamonu
    -1 łyżeczka soku z cytryny

    kruszonka:
    -pół szklanki mąki owsianej
    -pół szklanki mąki gryczanej
    -1/4 szklanki wiórków kokosowych
    -1 łyżka miodu
    -1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    -50g rozpuszczonego oleju kokosowego
    -3 łyżki ksylitolu

Jabłka i gruszki pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -naczynie żaroodporne natłuszczamy
    -jabłka, gruszki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Słodzimy, dodajemy cynamon oraz sok z cytryny. Całość mieszamy
    -naczynie żaroodpodne natłuszczamy i wykładamy owoce
    -składniki na kruszonkę zagniatamy i posypujemy owoce
    -piekarnik rozgrzwamy do 180C
    -pieczemy około 30minut, aż kruszonka będzie rumiana

    Smacznego i na zdrowie!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy